“Yugo” dhe “Golf 2” hyjnë në histori?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në Serbi një dekret, i cili do të zbatohet nga 5 korriku, që makina më e vjetër se 15 vjet duhet të ketë dy herë në vit në inspektimin teknik ka shkaktuar reagime nga pronarët e makinave që kanë këtë lloj automjeti.

Statistikat tregojnë se mbi 50% të automjeteve të regjistruara janë më të vjetra.

Përndryshe, në treg, kërkesa për makina më të vjetër se 15 vjet tashmë është përgjysmuar.

Deri tani, makinat më të kërkuara janë me çmim deri në 2,000 euro dhe mbi 15 vjeç.

Klientët kanë filluar që të blejnë automjete që janë më të reja se 10 vjet. “Jugo”, “Vartburzi” dhe “Golfat dy”, thonë shitësit, le të shkojnë në histori, raporton arbresh.info.

Konsumatorët kërkojnë që makina të jetë 100 për qind e saktë, më e re dhe më e lirë. Pronarët e makinave deri në moshën 15 vjeçare janë të pakënaqur me vendimin e shtetit për të shkuar në një inspektim teknik dy herë në vit.

Ata konsiderojnë se kriteret janë shumë më të rrepta se në Evropë. “Në Gjermani, inspektimi teknik bëhet për dy vjet, kurse tek ne dy herë në vit”, tha një pronar makine. Ekzistojnë ata shoferë që, për shkak të ndotjes dhe sigurisë, mbështesin vendimin.

Ekspertët paralajmërojnë se vetëm tre për qind e gabimeve teknike janë të përfshira në shkaqet e aksidenteve në rrugët e Serbisë. Ata miratojnë inspektimin teknik dy herë në vit dhe kontrollin rigoroz të gazeve të shkarkuara, por shpenzimet duhet të ndahen nga pronarët dhe shtetet.

Sipas llogaritjeve aktuale, rreth 35 për qind e automjeteve nuk do të jetë në gjendje për të ripërtërirë regjistrimin./arbresh.info

...

Share.

About Author

Leave A Reply